Et trænerportræt fra Skødstrup Gymnastik

Jannie Thorup har været træner i Skødstrup Gymnastikforening for familieholdet Spilopperne i 4 år. Det har hun været glad for og er det stadig. Men da muligheden bød sig for at blive uddannet Naturtræner for voksne, var Jannie helt klar på, at det skulle prøves. Jannie tog på kursus fire kolde aftener i januar - med smil på læben og sved på panden - så hun kunne blive klar til at tilbyde alle Skødstrups voksne nogle gode træningstimer i det fri.

Vi har snakket med Jannie om, hvorfor det lige var dette tilbud som tiltrak hende, og om hvorfor hun overhovedet er frivillig i Skødstrup Gymnastik.

Hvad er det særlige ved Naturtræning?
”Vi er ude i al slags vejr. Der er højt til loftet og frisk luft. Målet er at lave træning, hvor alle kan være med uanset hvor træningsvant man er. Træningen er bygget op, så man selv bestemmer tempo og belastning, og på den måde bliver alle udfordret og får det maksimale ud af egen træning. 
Konceptet Naturtræning er bygget op omkring syv træningsparametre: Kraft, puls, balance, relationer, leg, kropsfornemmelse og tænkning.”

Hvorfor ville du gerne certificeres Naturtræner?
”Fordi jeg godt kan lide at træne, og fordi konceptet er spændende. Jeg vil gerne give glæden ved at træne videre til andre - også dem som ikke er vant til at træne. Jeg synes, det lød sjovt at bygge træningen op på en sjov og legende måde. Og så kan jeg godt lide, at træningen foregår uden for. 
Det er bevist, at fysisk og psykisk velvære fremmes af fysisk aktivitet og ved at være ude i naturen. Jeg har selv haft stress og manglede dengang et tilbud til at komme i gang med træning. Naturtræning har til formål at fremme netop dét gennem fællesskabet på et hold.”

Hvad giver det dig at være træner på Naturtræning?
”Fællesskab. Jeg synes det er skønt at komme, fordi folk gider og er åbne. Vi kan alle være den vi er. Og så er det rart at have nogen at være aktive sammen med.”

Hvad er forskellen på at træne børne- og voksenhold?
Det ved jeg ikke. Den er ikke så stor. Glæden ved at have hold er den samme.”

Skødstrup-gymnastik-naturtræning-Jannie-Thorup (2).JPG

Hvorfor er det overhovedet fedt at være træner i forening?
”Det er fedt at være en del af noget og vide, at nogen regner med mig. Man bliver en del af byen. Det er f.eks. sjovt at møde børn, man har trænet, i Brugsen og se deres begejstring. Man er jo nærmest deres helt.

 

Af Mette Knudsen, formand for SSF Gymnastik

Fotos: Anna-Kathrine Thygesen

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (august 2018)

 

Vil du være med til Naturtræning, så mød op ved bålhuset på skolen onsdage kl. 19.00 – 20.00.
Vi fortsætter fra uge 33 og frem til november. Første træningsgang er gratis.
Du kan læse mere på 8541.dk eller følge Facebookgruppen Naturtræning Skødstrup. Du kan også tilmelde dig med det samme på www.webkontingent.dk

Billedtekster:

Jannie Thorup (i pink top) er 33 år og har været træner i Skødstrup Gymnastik i fire år.

 

”Træningen er bygget op, så man selv bestemmer tempo og belastning, og på den måde bliver alle udfordret og får det maksimale ud af egen træning,” fortæller Jannie Thorup.

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.
Mere info Acceptér Afvis