Lions Club i Skødstrup benyttede sit 50-års jubilæum til at uddele 226.000 kroner til disse glade, lokale modtagere.  

 

Lions Club i Skødstrup er blevet 50 år – og havde i den anledning spenderbukserne på, da klubben holdt en velbesøgt reception i Skødstrup Sognegård den sidste fredag i september måned.

Lokale foreninger og personer fik pænt store donationer – i alt delte klubben 226.000 kr. ud under receptionen, og de seneste 10 år har klubben delt i alt 690.000 kr. ud til humanitære formål, katastrofehjælp og støtte til ungdomsudveksling.

Det er alt sammen penge, som klubbens 26 familier har skrabt sammen ved hjælp af juletræssalg, lotteri og andre aktiviteter. Klubbens præsident Claus Frost sagde, at samtlige midler går til humanitære formål, intet går til administration.

Men for de aktive i Lions Club handler det ikke blot om at give ud. De får selv meget ud af det. Det nævnte sognepræst Erik Søndergaard, da han ved en højtidelighed i kirken hyldede klubben for sine næstekærlige tilgang og aktiviteter. ”I gør noget for andre, men også noget for jer selv,” nævnte han i kirken for de op mod 100 fremmødte.

Her er – i den rækkefølge de blev kaldt frem – modtagerne af jubilæums-donationerne:

Hospice Djursland – 80.000 kr. til sanserum

Leder Dorit Simonsen fra Hospice Djursland var ovenud glad for donationen, som vil gøre det muligt at indrette et sanserum for patienter i den afsluttende del af livet. I sanserummet kan de kan opholde sig og opleve et trygt miljø, hvor støj udefra udelukkes. Marlene Paulli Rasmussen fra firmaet Aabentoft, som leverer sanserummet, forklarede:

Sanserummet kan tilpasses de enkelte patienter. Måske ønsker nogle at få spillet musik og vist billeder fra deres eget liv, andre bliver beroliget af vibrationer fra en vandseng, fra en stjernehimmel på loftet eller noget helt tredje.

Leder Dorit Simonsen nævnte, at da Rønde bliver hjemsted for Vestdanmarks første børnehospice, vil sanserummet blive indrettet i forbindelse med nybyggeriet, som bliver nabo til Hospice Djursland. Både børn og voksne vil dermed få glæde af donationen.

 

180928_Lions50_05.jpg

Claus Frost forestod uddelingen af 80.000 kroner til Hospice Djursland. Leder Dorit Simonsen holdt checken, mens Malene Paulli Rasmussen forklarede, hvad et sanserum er.

FDF Skødstrup – 15.000 kr. til shelters

Lions Clubs præsident Claus Frost sagde i sin indstilling, at FDF i Skødstrup yder et godt arbejde for børn og unge. Donationen øremærkes FDFs projekt ”Overnatning i det fri”, hvor der skal bygges shelters. Når medlemmerne ikke selv opholder sig der, må alle andre benytte dem.

SSF Gymnastikafdeling – 10.000 kr. til crossfit

Mette Knudsen fra Skødstrup Sportsforenings gymnastikafdeling modtog pengene, der er øremærket crossfit, som er en af de nye aktiviteter, som afdelingen har udviklet. Omkring 30 voksne løfter dæk og andre tunge ting, og derfor er der brug for stærke vogne, der kan indeholde redskaberne.

Jernaldervejen – 25.000 kr.

Skødstrup Menighedsråd og Skødstrup Fællesråd havde søgt midler til etape 2, som skal formidle historien om Skødstrups 2000 år gamle jernaldervej, som nu er afdækket og flyttet til et areal syd for kirken. Aase Pedersen fra fællesrådet modtog donationen, der af Claus Frost blev begrundet med, at formidlingen af historien vil give byen en fælles oplevelse og give mening for mange mennesker, der besøger Jernaldervejen.

Kirkens julehjælp – 12.500 kr.

Knud Arne Nielsen fra klubben begrundede donationen med, at selv om vi i postnummer 8541 bor i et smørhul, er der alligevel behov for at yde julehjælp til værdigt trængende borgere. Det kunne Gitte Svenningsen fra kirkens menighedspleje bekræfte – der kommer rigtig mange ansøgninger ind til julehjælpen hvert år.

 

180928_Lions50_09.jpg

Gitte Svenningsen og Hans-Georg Christensen tog imod 12.500 kroner til kirkens julehjælp.

Riders with Heart – 10.000 kr.

Kristen Overgaard fra Lions overrakte 10.000 kr. til motorcykelklubben Riders with Heart, der var repræsenteret af regionens formand Allan Romvig og næstformand Martin Eskildsen. Klubbens medlemmer laver en række arrangementer for udsatte børn på hospitaler og opholdssteder. Ofte kommer børn med på motorcyklen og får et sjovt afbræk i en trist periode af deres liv. Allan Romvig nævnte, at klubbens medlemmer har stor glæde af at kunne gøre noget for disse børn.

SSF badmintonafdeling – 10.000 kr.

Skødstrop Sportsforenings tennisafdeling gør et stort arbejde for både unge og ældre i området. Pengene bevilges til indkøb af nyt udstyr.

Fruens Eje Udsigten – 5.000 kr.

Grundejerforeningen Fruens Eje Udsigten (ved Hjelmagervej) har søgt penge og fået dem bevilget til en bænk et naturskønt sted, som er tilgængeligt for alle borgere i området. Den placeres på et stiforløb, som går helt ned til Skødstrup Søndersø, så bænken vil kunne tilbyde et tiltrængt hvil for ben og øjne.

Lone Brændstrup – 5.000 kr.

Lone Brændstrup havde ikke søgt, men Lions Club har doneret 5.000 kr. til hendes arbejde for børn med handicap eller fra vanskeligt stillede hjem. De seneste 10 år har hun haft i alt fire børn/unge i tre forløb, været i aflastning hos Lone og hendes familie hver anden weekend. På disse ophold bliver barnet/den unge til en del af familien, kommer med på udflugter, fester mv. Lions Club ønsker med donationen at hylde ”det gode menneske og det uselviske og kærlige engagement”.

Udefitness – 10.000 kr.

Ulla Vig Astrup (se artiklen i vores aprilnummer 2018, red.) organiserer udefitness uden for foreningslivet, men som ildsjæl. Hun får 10.000 kr. til indkøb af redskaber.

Skødstrup Tennis – 6.000 kr.

Får 6.000 kr. til indkøb af motortromle.

Ida Press Mathiasen – 10.000 kr.

Ida fra Studstrup er Blå Spejder (Det Danske Spejderkorps) og skal til Verdens-jamboree i West Virginia i USA næste år. Til at betale rejsen mv. fik hun en donation på 10.000 kr.

 

180928_Lions50_17.jpg

Ida Press Mathiasen blev dagens yngste donationsmodtager.

Hospitalsklovnene – 30.000 kr.

Pia Cisko modtog på hospitalsklovnenes vegne de 30.000 kr. Knud Arne Nielsen fra Lions Club havde selv set, hvordan hospitalsklovne kunne vende en ulykkelig situation til noget, der kan smiles ad. Ud over pengebeløbet medbragte Knud Nielsen et maleri med en sjov klovn på, malet af læge Peter Christensen, Skødstrup. Billedet skal hænge på regionens kontor i Frichsparken i Aarhus, hvor klovnene mødes og får efteruddannelse.

Der er i alt 52 danske hospitalsklovne, der besøger samtlige danske børneafdelinger. De får børns sygdom til at træde i baggrunden for et øjeblik – og skaber magiske og sjove øjeblikke i stedet. Pia Cisko, projektkoordinator og klovn i Jylland, var særdeles glad for donationen, som betyder meget for hospitalsklovnene, som udelukkende fungerer på gaver og donationer.

 

180928_Lions50_20.jpg

Hospitalsklovn Pia Cisko blev så lykkelig for donationen på 30.000 kroner, at hun på stedet snuppede en selfie af sig selv og Knud Arne Nielsen fra Lions Club.

---

 

180928_Lions50_21.jpg

Tekst: Birger Agergaard. Fotos: Thomas Nykrog

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (november 2018)

Vi anvender cookies for at sikre dig en bedre service på vores websted, og indsamle ikke personlige brugsoplysninger. Ved accept tillader du os at anvende cookies.
Mere info Acceptér Afvis