Close this search box.

Studstrup Løbeklub – seks år med masser af gode løbeture og high-fives

default image

Studstrup Løbeklub

Studstrup Løbeklub blev startet i august 2010 – og vi har løbet sammen siden, kun afbrudt af et par enkelte vinterstorme og 1-2 ugers sommerferie om året. Ideen til Studstrup løbeklub opstod da undertegnede, træner Trine Carstens, på sine løbeture til stadighed mødte andre løbere fra lokalområdet. Efter endt løbetræneruddannelse hos DGI blev opstarten af Studstrup Løbeklub annonceret rundt omkring i byen. Til første løbetræning kom der 35 løbere – både nye løbere, ”tidligere” løbere og erfarne løbere. Det er mange, taget byens størrelse i betragtning. Det var rigtig sjovt. Og det bedste ved det hele er at vi stadigvæk løber sammen, hver uge. Det har vi gjort i snart seks år. Vi mødes hver uge for at løbe gode ture sammen – hårde ture, eller rolige ture – altid med masser af gode grin og god opbakning.

Danmark er blevet en nation af løbere

På få år er løb blevet absolut nummer ét, når danskerne bliver spurgt til deres motions- og sportsvaner. Én ud af tre voksne finder regelmæssigt løbeskoene frem, og siden begyndelsen af 1990’erne er andelen af løbere mangedoblet. Hvad er årsagen til danskerne øgede interesse for løb? Medierne fokuserer intensivt på sundhed, og det smitter af. Ingen danskere er længere i tvivl om, at vi skal røre os, og der er løb en nem måde at dyrke motion på. Det kræver ikke andet end et par løbesko, så er man i gang.

Mange løbeklubber har svært for at holde på sine medlemmer

Væksten i antallet af løbere er primært sket uden om det etablerede klubliv, og færre end hver tiende løber dyrker løb i en løbeklub. Mange løbere ønsker at løbe for sig selv. Mange løbeklubber oplever at løbere falder fra efter et stykke tid. I Studstrup Løbeklub mærker vi derimod en stabilitet blandt vores løbere.

Studstrup – en lille by med et enestående fællesskab

Det er dejligt at være løbetræner i Studstrup. Vi har et meget varieret og smukt løbeterræn, vi kan vælge om vi vil løbe i skoven, langs vandet, på cykelstier, i bakker eller på stille grusveje. Derudover er der i Studstrup et enestående socialt fællesskab og godt sammenhold blandt byens borgere, og dette gør sig også gældende i vores løbeklub. Dette sociale fællesskab er den bedste grobund for løbeklubben. Det resulterer i, at løberne kommer til løbetræning uge efter uge, sommer som vinter, i alt slags vejr.

Fællesskab giver nærmiljøet værdi

Løberne i klubben er på forskellige niveauer, nogen løber maraton, andre træner sig op til at løbe 5 kilometer. Der er plads til alle. De fleste af vores medlemmer løber også for sig selv i ugens løb, men de sætter stor pris på at komme til vores træninger tirsdag aften,  hvor fællestræningen giver ens motion et helt andet ‘åndedræt’. Det sociale fællesskab i en god løbeklub kan være en afgørende faktor for at du får løbetøjet på og kommer ud af døren. Det er forpligtende på den gode måde at løbe med andre, og dermed er det også lettere at holde liv i løbetræningen i efterårs- og vinterperioden. Alle vores løbere kan nu sætte ”Løb i storm og snevejr med klubben” på CV-et.

Nye medlemmer er altid velkommen

Udover at vi løber for at komme i god form, eller at holde løbeformen ved lige, så lægger løbeklubben stor vægt på mangfoldighed og en masser af godt humør og high-fives. Har du lyst til at løbe med os? Vi mødes hver tirsdag aften kloken 19 ved indgangen til Studstrup/fodboldbanerne. Du er velkommen!